PAPROJEKTĮ BENDRAI FINANSUOJA ISLANDIJA, LICHTENŠTEINAS IR NORVEGIJA PAGAL EEE IR NORVEGIJOS FINANSINIUS MECHANIZMUS
PAPROJEKTĮ BENDRAI FINANSUOJA LIETUVA
PirAntTreKetPenŠešSek

Spauda apie sodininkus

Tarp žemės ir dangaus

Lietuvoje yra 1800 sodininkų bendrijų, kurios vienija beveik 230 000 narių. Daugelis yra įsikūrę netoli didžiųjų miestų. Kai kurie iš jų seniai yra tapę priemiesčiais, kur jau niekas neaugina nei bulvių, nei svogūnų ar kitokių daržovių. Ne kartą taisytas ir tobulintas Sodininkų bendrijų įstatymas daug ką paliko savieigai ir nežinomybei. Seimo pavasario sesijoje, kuri prasidės jau kitą savaitę, ketinama dar sykį taisyti šį įstatymą. Tačiau sodininkai abejoja, ar naujomis pataisomis pavyks jomis išspręsti per dešimtmečius susikaupusias problemas.  plačiau

Niekieno keliai

"Sodininkų bendrijų keliai toliau lieka niekieno" - taip vadinasi 2013-12-17 "Lietuvos ryto" publikuotas Audrės Srėbalienės straipsnis apie kelius sodininkų bendrijose.   plačiau

"Vakarų ekspresas" - apie nesutarimus soduose

"Sodų žemė - nesutarimų garantas": Editos Gudavičės straipsnis apie nūdieną sodininkų bendrijose.  plačiau

LR: Sodas – miestas ar kaimas?

Sodas – miestas ar kaimas? Taip savo 2013 rugpjūčio 26 dienos straipsnį, pasakojantį apie neįvardinamą sodininkų statusą pavadino "Lietuvos ryto"korespondentė Audrė Srėbalienė.   plačiau

Sodai - baltos dėmės žemėlapyje

"Sodai - baltos dėmės žemėlapyje"- tokiu pavadinimu 2013 rugpjūčio mėn. 22 d.publikuotas Aidos Valinskienės straipsnis "Respublikoje"pasakojantis apie sodininkų problemas.  plačiau

Sodininkų turtas niekam nereikalingas

"Sodininkų turtas niekam nereikalingas" - toks Panevėžio laikraštyje "Sekundė.lt" publikuojamo straipsnio pavadinimas. Autorė -Daiva Savickienė  plačiau

"Sodininkų kryžius – ne vien keliai"

"Sodininkų kryžius – ne vien keliai" -taip pavadintas Daivos Savickienės straipsnis publikuotas 2013 kovo 28 d. "Panevėžio balse".  plačiau

VL: Apie bėdas sodininkų bendrijose

N.Baronienės 2013 m. kovo 23 d. straipsnis "Valstiečių Laikraštyje"-"Sodininkų bendrijose bėdų – kaip adatų šieno kupetoje"  plačiau

"Respublikoje":apie kadastrinius matavimus

Vilnietė teigia, turinti visus dokumentus su išmatavimais.Tad kam dar kartą matuoti?  plačiau

Apie lietuviškus stogų keitimo ypatumus

Naujienų portale "15 min." publikuojamas straipsnis: "Apie lietuviškus stogų keitimo ypatumus". Jame atskleidžiama dar viena problema, su kuria susiduria Lietuvos sodininkai.  plačiau

Klaipėdos raj. laikraštis „Banga“

Klaipėdos raj. laikraštis „Banga“ , 2011 m birželio 11 d. publikuotas straipsnis apie sodininkų problemas  plačiau

Mes nesame indėnai

2010-11-06 "Kauno dienoje" publikuotas Aušros Garnienės straipsnis, komentuojantis sodininkų situaciją.   plačiau

vartotojai eu
sodospalvos.lt/
www.ManoBendrija.LT
www.dumtra.lt
aukstalipiupaslaugos.lt
credo

Orai, orų prognozė Vilniuje - Orai24.lt
Orai, orų prognozė Kaune - Orai24.lt
Orai, orų prognozė Klaipėdoje - Orai24.lt

Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos buveinės adresas: A. Merkio g. 1, Lapės, LT- 54078 Kauno r. sav.

Teisinė forma – asociacija, juridinio asmens kodas 160453369

Duomenys apie Lietuvos sodininkų bendrijų asociaciją kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre.