PAPROJEKTĮ BENDRAI FINANSUOJA ISLANDIJA, LICHTENŠTEINAS IR NORVEGIJA PAGAL EEE IR NORVEGIJOS FINANSINIUS MECHANIZMUS
PAPROJEKTĮ BENDRAI FINANSUOJA LIETUVA
PirAntTreKetPenŠešSek
 123456
78910111213
21222324252627
28293031

Asociacijos narių visuotinio susirinkimo sušaukimo tvarka ir periodiškumas, jo kompetencija

1. Asociacijos visuotinas narių susirinkimas yra aukščiausias organas. Visuotiname susirinkime turi dalyvauti asociacijos nariai arba įgalioti asmenys.
  2. Asociacijos narių visuotiniai susirinkimai yra eiliniai ir neeiliniai.
  3. Asociacijos narių visuotinis susirinkimas šaukiamas valdybos sprendimu.
  4. Asociacijos valdyba ne vėliau kaip prieš 2 (dvi) savaites praneša kiekvienam asociacijos nariui apie asociacijos narių visuotinio susirinkimo vietą, laiką, svarstomus klausimus.
  5. Neeilinį asociacijos narių visuotinį susirinkimą gali sušaukti valdyba arba ne mažiau kaip 1/5 asociacijos narių, o taip pat revizorius.
  6. Susirinkimo sprendimas dėl įstatų keitimo, dėl įmonių steigimo, asociacijos reorganizavimo bei likvidavimo bus priimtas, jei balsavo ne mažiau kaip 2/3 dalyvavusių susirinkime narių. Kiekvienas susirinkimo dalyvis, nesvarbu koks jo ar jo atstovaujamo asociacijos nario įnašų dydis, atstovaujamų narių skaičius, balsuojant turi vieną sprendžiamą balsą.
  7. Neeilinis asociacijos narių susirinkimas šaukiamas šių įstatų VI skirsnio 4 punkte nustatyta tvarka.
  8. Asociacijos narių visuotinas susirinkimas yra teisėtas, jeigu jame dalyvauja ne mažiau kaip pusė asociacijos narių.
  9. Nesant kvorumo, asociacijos visuotinas susirinkimas šaukiamas pakartotinai ta pačia dienotvarke ir laikomas teisėtu esant bet kuriam asociacijos narių skaičiui.
  10. Asociacijos narių visuotinas susirinkimas šaukiamas šių įstatų VI skirsnio 4 punkte nustatyta tvarka.
  11. Asociacijos visuotiname susirinkime sprendimai svarstomais klausimais priimami paprasta balsų dauguma atviru balsavimu, išskyrus šių įstatų VI skirsnio 6 punkte nurodytus klausimus.
  12. Asociacijos visuotinas susirinkimas turi teisę:
    a)rinkti ir atšaukti asociacijos valdybą bei jos narius;
    b)rinkti ir atšaukti asociacijos revizorių;
    c)keisti ir pildyti asociacijos įstatus;
    d)išklausyti ir tvirtinti asociacijos valdybos ir revizoriaus ataskaitas;
    e)atšaukti ir keisti asociacijos valdybos ir jos pirmininko neteisėtus sprendimus;
    f)nustatyti asociacijos valdybos veiklos gaires;
    g)nustatyti asociacijos narių įnašų ir mokesčių dydį bei mokėjimo tvarką;
    h)steigti asociacijai priklausančias įmones, visuomenės informavimo priemones, jas reorganizuoti.

vartotojai eu
sodospalvos.lt/
www.ManoBendrija.LT
www.dumtra.lt
aukstalipiupaslaugos.lt
credo

Orai, orų prognozė Vilniuje - Orai24.lt
Orai, orų prognozė Kaune - Orai24.lt
Orai, orų prognozė Klaipėdoje - Orai24.lt

Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos buveinės adresas: A. Merkio g. 1, Lapės, LT- 54078 Kauno r. sav.

Teisinė forma – asociacija, juridinio asmens kodas 160453369

Duomenys apie Lietuvos sodininkų bendrijų asociaciją kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre.